5/26/2017

Mary Kay Cleanser

Mary Kay Cleanser





Hurmmm mana satu yang sesuai dengan saya ya? Banyak nah set dalam Mary Kay ni. .
Di Mary Kay ni, tiada istilah 'sesuai untuk semua jenis kulit'.
Even nak pakai foundation pun ada khas untuk kulit jenis kering atau berminyak. Inikan pulak skincare, harus laa lebih details kan? .
So, nak elaborate sikit mengenai pencuci muka yang ada dalam Mary Kay ni. Nampak kan kat gambar ni ada 4 jenis pencuci muka dengan setiap satunya mempunyai fungsi yang berbeza. .

✔ Timewise 3-In-1 Cleanser
• Dirumus untuk menentang tanda-tanda awal penuaan. Sesuai untuk 25 tahun ke atas.

✔ Clearproof Clarifying Cleansing Gel
• Dirumus khusus untuk kulit yang bermasalah jerawat.

✔ Timewise Repair Volu-Firm Foaming Cleanser
• Special formulated untuk menentang penuaan, mengurangkan garis halus dan kedutan. Sesuai untuk 40 tahun ke atas.

✔ Botanical Effects Cleanse
• Sesuai untuk pengguna baru Mary Kay dan yang berkulit bermasalah dan sensitif. Rumusannya yang lembut bagi merawat masalah kulit. Juga dipanggil set detox kerana fungsinya yang menyingkirkan toksin-toksin yang tersimpan di bawah kulit. .
Untuk maklumat lanjut boleh


PM / WHATAPP 
BEAUTY CONSULTANT
                  0177056896 EYZA                        

TIMEWISE MIRACLE SET MARY KAY

TIMEWISE MIRACLE SET



.
Set ini di panggil Miracle kerana produk ANTI PENUAAN yang amat luar biasa
Ia dapat menjadikan kulit anda LEBIH MUDA dari usia sebenar kerana ianya memang di reka khusus bagi MENGHAPUSKAN KEDUTAN dan menjadikan kulit LEBIH MUDA dan BERSERI..!!!
.
Dengan penggunaan setiap hari Set Miracle ini menawarkan 11 faedah dlm 1 rejimen penjagaan kulit iaitu ;
.
🔹membersih
🔹menanggalkan sel kulit mati
🔹menyegar
🔹menghidrat
🔹melicin
🔹menegang
🔹melembut
🔹melindungi
🔹mencergaskan
🔹membina semula
🔹mengurangkan garis halus serta kedutan.

Set TimeWise ini mengandungi:-👇
.
1) TimeWise 3 in 1 Cleanser -
pencuci yang dapat melakukan tiga tugas iaitu membersih , menanggalkan sel kulit mati dan menyegar.
.
2) TimeWise Age Fighting Moisturizer - Ramuan khas di dalamnya dapat melembapkan kulit anda sehingga 10 jam.
.
3) TimeWise Night Solution (putih) - Ramuannya yang terdiri dari mikro kapsul Nutribeads yang mengandungi vitamin dan antioksiden, terdapat juga peptida penguat kolagen bersatu utk membantu mengurangkan garis-garis kedutan.
.
4) TimeWise Day Solution Sunscreen SPF 25 -Dapat melindungi kulit anda dari UVA/
UVB di siang hari, sementara peptida penenangnya membantu melegakan garis-garis kedutan.


PM / WHATAPP 
BEAUTY CONSULTANT

0177056896 EYZA

KENALI BEDAK WAJAH MARY KAY

FOUNDATION COVERAGE BY MARY KAY



KENALI BEDAK WAJAH MARY KAY
=============================
■ Sheer Mineral Pressed Powder.
***************
Nama pasar dia bedak compact. Kalau sy ckp nama katalog dia ramai yg x faham kang..hihi..senang cakap bedak compact. Berasaskan mineral (semua bedak MK pun berasaskan mineral). Mudah cepat dan cantik. Bedak ni di beli asing2 ye. Bekas compact hitam tu kene beli asing. Bekas compact ada yg kecik dan ada yg besar. Saiz bedak bole fit utk dimasukkan ke dlm kedua2 saiz bekas compact. Cantik kan?

■ Mineral Powder Foundation.
************
Ianya Bedak Loose Juga. Bezanya dia ada sekali dengan foundation. Tapi digalakkan juga memakai foundation sblm apply bedak ni supaya kesan ploless lebih menyerlah.. kalau malas pakai lah pelembap dan terus apply bedak ni. Bedak ni ada tone2 color yg bole dipilih ikut keserasian warna kulit anda. Kene pakai dengan berus.

■ Translucent Loose Powder.
*************
Kalau Susah Sangat Nak Pilih Bedak Yang Sama Dengan Warna Kulit Kita...Ini Yang Boleh Anda Pilih. Bedak Ni Takde Color. Dia Transparent. Bila Kita Apply, Dia Akan Telus Ikut Warna Kulit Asal Kita. Advantage Bagi Anda Yang Berkulit Putih..Heheh, Yang bestnya Pakai Bedak Ni...Dia Ada Affect Glowing2 Sikit..So Bila Pakai Kulit Muka Nampak Berkilat..Kene Pakai Dengan Berus.

■ Creme To Powder Foundation (CTP)
****************
Ini juga satu pilihan yg bagus utk mereka yg malas nak pakai foundation tapi still bole dptkan hasil yg mabeles. Bahasa pasar bedak ni bedak two way cake. Bedak ni dah ada sekali dengan foundation. Dengan syarat kulit muka harus lembap sebelum apply bedak ni. Xley pakai dengan kulit muka kering. Nanti bedak capuk2 jgn ckp mak jemah x payung awal2. Jgn le basahkan span tu ye.
Nanti span busok pastu bakteria berkumpul pastu muka naik jerawat. Kang x pasal2 korang ckp itu punca dr bedak Mk padahal sendri x jaga hygiene bedak. Pastikan pakai pelembap then dap2 bedak ni kat kulit muka...blend la elok2 ye..nak pakai bedak ni kene byk practice baru santek hasilnya.. iollss sgt suka pakai bedak ni lepas solat zohor kat opis sbb malas nak mekap dah..janji mula nampak berseri x mcm baru bangun tdo...hehe..
Still xtau pilih yg mana sesuai?

■ CC Cream Sunscreen SPF 15
************

Tau tak Cc Cream ni merupakan gabungan makeup dan skincare? Selain dari berfungsi seperti foundation,ia turut membantu untuk merawat kulit kita

Kelebihan CC Cream ni?
1. Sesuai utk semua jenis kulit
2. Sesuai juga utk kulit berjerawat & sensitif
3. Bebas minyak & wangi
4. Tidak menyumbatkan pori - pori

8 kebaikan dlm 1 cream :
1. Melawan garis halus & tanda penuaan.
2. Melembapkan kulit tanpa berminyak / melekit.
3. Melindungi kulit dr sinaran UVA & UVB.
4. Menutup cela, pelihara kulit berjerawat serta menenangkan kulit bermasalah.
5. Mencerah & menyerikan tona kulit dgn segera.
6. Membetulkan ketidaksempurnaan pd kulit.
7. Mengurangkan kemerahan pd kulit kesan bahan kimia produk terdahulu.
8. Mempertahankan & melindungi kulit dr radikal bebas / kesan pencemaran.

■ Timewise Liquid Foundation
************

❤Terdapat dua jenis mengikut jenis kulit
🔘 Normal to dry
🔘 Combination to Oily
Ni yang special nya tentang foundation Mary Kay... terdpt 2 jenis.. cuba cari kat produk lain.. ada ke? Tahan sehingga 12 jam.Bukan setakat tahan.. malah kalau pakai lagi lama...lagi nampak natural nya..Tidak bercapuk ni yg paling best... wajah akan nampak seperti tak pakai apa2 pada wajah.Texture yg ringan.Walaupun pakai tebal.wajah nampak cantik je.. ramai sgt puji foundation Mary Kay... sgt ringan tp dpt menutup cela yg terdapat pada wajah..ada elemenAnti penuaan.sape taknak nampak muda kan..dan last sekali,jimat sehingga 7 bulan


PM / WHATAPP 
BEAUTY CONSULTANT

0177056896 EYZA
 

Copyright 2015 © Eyzafye. Design by Ayu Barbydol